SEAM - Älykästä sähkönkulutusta

SEAM

Sähkömarkkinat

Energiantuotanto on säilynyt jokseenkin samanlaisena kymmeniä vuosia. Nyt sähkömarkkinat ovat muutoksessa. Sähkönkulutus kasvaa EU:ssa noin 1,5 prosenttia vuodessa. Uusiutuvat energialähteet lisääntyvät, mikä kasvattaa markkinoiden hintavaihteluja.

SEAM auttaa asiakkaitaan hyödyntämään alhaisimmat markkinahinnat ja uusiutuvat energialähteet uudella tavalla. Tiesitkö, että maailmanlaajuisesti vain 4 prosenttia yrityksistä hyödyntää tällä hetkellä kysyntäjouston tuomia mahdollisuuksia? 

Valtaosa Suomessa kulutetusta sähköstä siirretään kantaverkon kautta. Kantaverkkoa hallinnoi Fingrid. Sähkön hinta määräytyy Suomessa pääosin pohjoismaisessa Nord Pool -sähköpörssissä, jossa ostetaan ja myydään sähköä sekä tunneittain että pitkälle tulevaisuuteen.

Sähkön hinta määräytyykin useista tekijöistä. SEAM auttaa asiakasta ymmärtämään sähköverkon ja -markkinoiden toimintaa sekä kuluttamaan sähköä taloudellisesti ja ekologisesti järkevällä tavalla.

Muuttuvat energiamarkkinat luovat mahdollisuuksia, joihin SEAM kannustaa tarttumaan. Älykkäällä kuluttamisella asiakkaamme säästävät sähkön hankintakustannuksissa ja parantavat energiatehokkuuttaan.

Ja mikä parasta: säästämällä sähköä ja rahaa voi säästää myös ympäristöä.